Έτοιμη η Βουλγαρία για τις μεταναστευτικές ροές

Έτοιμη να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Βουλγαρία είναι η κρατική υπηρεσία για τους πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Νικόλα Καζάκοφ.

Διαβεβαίωσε δε, ότι εάν υπάρξει ανάγκη, η υπηρεσία μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας μεταναστών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, καταγράφηκε διπλάσια αύξηση στον αριθμό αυτών που επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο
κ. Καζάκοφ ανέφερε ακόμη πως η υπηρεσία έχει στην κατοχή της 1600 κρεβάτια και άλλον εξοπλισμό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίπου 7.000 ατόμων.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την αγορά μίας φορητής μονάδας με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τα οποία έχουν ήδη διασφαλιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik.

Ο κ. Καζάκοφ είπε ακόμη πως σχεδιάζεται η αγορά δύο επιπρόσθετων φορητών μονάδων, με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων έκαστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία του συνεργάζεται στενά με όλους τους θεσμούς προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο τρομοκρατών στη χώρα, μαζί με τους ανθρώπους που αναζητούν άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα