Συγκλονιστικά στοιχεία για τη μετανάστευση

Πάνω από 20 χιλιάδες μετανάστες έφτασαν, την προηγούμενη εβδομάδα, δια θαλάσσης στην χώρα μας ενώ τον περασμένο μήνα ξεπέρασαν τους 50 χιλιάδες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το διάστημα 8 με 14 Αυγούστου καταγράφηκαν 20.843 αφίξεις μεταναστών με πλωτά μέσα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 50% του συνόλου των αφίξεων μεταναστών δια θαλάσσης το 2014. Το 82% των μεταναστών προέρχονται από την Συρία, το 14% από το Αφγανιστάν και το 3% από το Ιράκ. Παράλληλα, τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις ενώ ολόκληρο το 2014 οι αφίξεις ήταν 43.500. Στο πλαίσιο
αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία ζητά να ενισχυθούν επειγόντως οι δομές υποδοχής σε ολόκληρη την χώρα υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η σύγκλιση της συνόδου κορυφής της ΕΕ είναι απαραίτητη για την εύρεση λύσεων, υποστηρίζει, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 576 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το λιμενικό ενώ στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, συνελήφθησαν πέντε μετανάστες οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Γερμανία και την Βρετανία με πλαστά έγγραφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα