Συνάντηση Κουτρουμάνη με εκπροσώπους της ILO

Συνάντηση με εκπροσώπους της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), είχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, νωρίτερα το μεσημέρι στο υπουργείο.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κατά τη διάρκειά της ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της διεθνούς Οργάνωσης για την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, από την προηγούμενη συνάντησή τους τον Ιανουάριο στη Γενεύη, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και τους λόγους που οδήγησαν στη λήψη τους.

Ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε τη συμμετοχή

της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στον κοινωνικό διάλογο και τόνισε την ανάγκη της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και να μην επικρατήσει άναρχη κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ζήτησε επίσης τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, κυρίως σε θέματα τεχνογνωσίας για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στην αγορά εργασίας, τη λειτουργία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και την οργάνωση του νέου Συστήματος Κοινωνικής Εργασίας και Αλληλεγγύης. Πρόκειται για το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που καταργήθηκαν, και στο οποίο θα ανατεθεί η παροχή των προνοιακών επιδομάτων.

Τέλος τα δυο μέρη συμφώνησαν να προχωρήσουν στην οργάνωση ημερίδας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, για το σημερινό νομικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και την εμπειρία του Διεθνούς Δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα