Συνάντηση Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου

Το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή και για μια συνεργασία πολλών πολιτικών δυνάμεων, η οποία ανοίγει μια νέα ευκαιρία, μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας».

Ταυτόχρονα, όπως είπε, θέτει «τη βάση για
περαιτέρω μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει».

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την εδραίωση και διασφάλιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, τις οποίες χαρακτήρισε «ζωτικές, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την «ανακούφιση που υπάρχει, γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα περιμέναμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης, η οποία επωμίζεται πολλά».

Επεσήμανε δε ότι «πρέπει να την βοηθήσουμε όλοι να πετύχει στο έργο της, που είναι σημαντικό».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση», πρόσθεσε, για να «απαντήσει» ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «πιστεύω ότι θα το κάνει».

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Keywords
Τυχαία Θέματα