Ο Ντ. Βρεττός, ο Θ. Σκυλακάκης και ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Στη εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Η στάση των δύο», με τον Άρη Τόλιο, στις 9/11, ακούστηκαν οι:

* Ντίνος Βρεττός, βουλευτής του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής

«Δεν προβλέπω ότι θα γίνει κάτι το συνταρακτικό, κάτι που να έδινε την εντύπωση ότι ξεκινάμε μια νέα πορεία στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αλλά, έστω και αυτό το μικρό βήμα που βλέπω να γίνεται, πιστεύω ότι θα βοηθήσει και στο χέρι μας είναι να το κάνουμε μεγαλύτερο».

*
Θεόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας

«Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολα, διότι το θέμα της Ιταλίας το οποίο εκρήγνυται σήμερα, σημαίνει ότι τα χρήματα που υπάρχουν είναι περιορισμένα. Δεν έχει ολοκληρωθεί το λεγόμενο EFSF και οι Ευρωπαίοι με πολλή προσοχή θα διαχειριστούν τα περιορισμένα χρήματα που έχουν και, ασφαλώς, θα υπάρχει δυσκολία σε οποιαδήποτε εκταμίευση προς την Ελλάδα. Αφορμή ψάχνουν...
Δεν είναι ότι θα μας εγκαταλείψουν, αν τηρούμε τις δεσμεύσεις, όχι. Αλλά υπάρχει αντικειμενική δυσκολία, την οποία θα δούμε πώς θα διαχειριστούν. Φτάνει, βέβαια, να σοβαρευτούμε, να αποκτήσουμε καταρχήν κυβέρνηση, να είναι σοβαρή και πραγματική κυβέρνηση».

* Θοδωρής Μαργαρίτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Είπαμε ότι δε μετέχουμε για δύο λόγους. Πρώτα από όλα, γιατί έχουμε μια γενικότερη διαφωνία με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με το μνημόνιο. Αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να παρακολουθούμε, να αναμένουμε, για να κρίνουμε το κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου να καθορίσουμε αν θα έχουμε ψήφο στήριξης, ανοχής ή απόρριψης, με βάση το περιεχόμενο αυτών των πολιτικών και τα πρόσωπα. Δεν ξεκινήσαμε από την αρχή, λέγοντας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εμάς δεν μας νοιάζει, μη μας βάλετε να "λερώσουμε" τα χέρια μας. Αυτή είναι μια σοβαρή ποιοτική διαφορά για ένα κόμμα της Αριστεράς, όταν η Αριστερά αντιμετωπίζει τα θέματα της κυβέρνησης, περίπου, ως "το λάκκο των λεόντων"».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα