Συμμετοχή Ιβάνοφ στη Γ.Σ.του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γιόργκι Ιβάνοφ, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες από σήμερα έως τις 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην 67η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο κ. Ιβάνοφ θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Μπαν Κι Μουν, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ.Ιβάνοφ, στις συναντήσεις αυτές «θα ζητήσει την απεμπλοκή της διαδικασίας ενσωμάτωσης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. στη βάση του σεβασμού της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) και των διεθνώς αναληφθεισών υποχρεώσεων, καθώς και άρση της παρεμπόδισης της υπό τον ΟΗΕ διαδικασίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας».

Κατά την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της σλαβομακεδονικής διασποράς στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ μετά από πρόσκληση του πανεπιστημίου, Χάρβαρντ, θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Τμήμα Νομικής του πανεπιστημίου αυτού.

Ο κ. Ιβάνοφ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα