Συμφωνία διάσωσης της "Dexia"

Σε συμφωνία κατέληξαν, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, επί ενός πακέτου διάσωσης της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia.
Νωρίτερα, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε πως το βελγικό κράτος δεν αποκλείει την εξαγορά του συνόλου της Dexia Banque Belgique, της βελγικής οντότητας της γαλλο-βελγικής αυτής τράπεζας
που πρόκειται να κατακερματιστεί.

«Το κράτος θα πάρει μεγάλο μέρος της. Αν φτάσουμε στο 100% (του κεφαλαίου της Dexia Banque Belgique), το οποίο δεν αποκλείω, δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε εκεί επ΄αόριστον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε τρεις ή έξι μήνες», σημείωσε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, και πρόσθεσε: Δεν αποκλείω ότι για τρία χρόνια, πέντε χρόνια, ίσως περισσότερο, θα εξακολουθούμε να κατέχουμε» κεφάλαιο της DBB.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η έκθεσή της Dexia σε ελληνικά κρατικά ομόλογα φθάνει τα 3,8 δισ. ευρώ, με το συνολικό πιστωτικό κίνδυνο από την έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα να ανέρχεται στα 4,8 δισ. ευρώ -ο υψηλότερος μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων εξαιρουμένων των ελληνικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα