Συγκρότηση της 8ης Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το μεσημέρι στην Διάσκεψη των Προέδρων ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η συγκρότηση της 8ης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως ανέφερε ο Ευ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έχει στα χέρια του την θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που δίνει το «πράσινο φως» για την συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η
νέα κοινοβουλευτική ομάδα, θα έχει την ονομασία «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» και την απαρτίζουν 11 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Πρόεδρος θα είναι ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης.

Οι υπόλοιποι που μετέχουν είναι: Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιαννης, Γιώργος Κασαπίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει ενταχθεί η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικές επαφές.

Με τη σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές που μετέχουν σε αυτή, θα έχουν αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό έργο και έλεγχο, όπως ακριβώς έχουν και τα άλλα κόμματα, ενώ, όπως αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Θεόδωρος Παραστατίδης θα μπορεί να λαμβάνει το λόγο ως αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις συζητήσεις στη Βουλή, ακόμη και σε εκείνες που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν και οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής για την παραχώρηση γραφείων, διοικητικού προσωπικού και εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, προσπάθειες για να συσταθεί Κοινοβουλευτική ομάδα είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι, αλλά δεν είχαν καρποφορήσει .

Ο ελάχιστος απαιτoύμενoς αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση μιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας oρίζεται σε δέκα (10).

Ελευθερία Κουμάντου
Keywords
Τυχαία Θέματα