ΑΠΘ: Φοιτητές αρθρογραφούν στη Wikipedia

Φοιτητές του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ εμπλουτίζουν τη Wikipedia (Βικιπαίδεια) και μέχρι στιγμής περισσότερα από 70 άρθρα τους έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήτη παγκόσμια βάση δεδομένων. Η Wikipedia είναι ένα παγκόσμιο, πολύγλωσσο,συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο με στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο

περιεχόμενο,με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, τα οποία ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

Στοπλαίσιο του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης, που διδάσκονται οι φοιτητέςΙατρικής του ΑΠΘ εφαρμόζεται μια καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας μέσω της οποίας μαθαίνουν να αναλύουν και να εμπλουτίζουν τη Wikipedia. Επίσης, στο πλαίσιο της εργασίας των φοιτητών γίνεται μετάφραση ιατρικώνλημμάτων στα ελληνικά τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνονται στην ελληνική ιατρική ορολογία. Οι φοιτητές σχηματίζουν ομάδες δύο-τριών ατόμων για να δουλέψουν στο ίδιο λήμμα, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα των μεταφρασμένων λημμάτων.

Ηπροσπάθεια ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Wikipedia Education Program και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη μελλοντική επέκταση και λειτουργία παρόμοιων προγραμμάτων και σε άλλες σχολές και πανεπιστήμια της Ελλάδας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Η πρόσβαση στο μάθημα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν στο μάθημα μέσω του συνδέσμου: http://b.geraki.gr/1fUOqx2.

Ηκαινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας που πραγματοποιείται στο Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ γίνεται αντίστοιχα και σε άλλα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα