Στους δρόμους κατά του φασισμού

Την αντίθεσή τους στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή διαδηλώνουν σήμερα χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, με μηνύματα απομόνωσης της οργάνωσης στις γειτονιές. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω της συναυλίας που πραγματοποιείται, αυτή την ώρα, με τους Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Πάνο Μουζουράκη, Kollektiva, Afaza, Dason και άλλους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης

του ΠΑΜΕ. Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία η Σταδίου. Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διαδήλωση από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα επίσης στο Σύνταγμα.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται και καθηγητές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας απεργίας από την ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο.

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στο Άγαλμα Βενιζέλου και συναυλία στις 2μμ με τους Γιώργο Αετόπουλο, Δημήτρη Μυστακίδη, Σοφία Νάτσιου, «Καμμένες Λάμπες» και Future Waves.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, στο Ρολόι, ενώ η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην Πάτρα την ίδια ώρα, στην πλατεία Γεωργίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο, στην πλ. Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Την ίδια ώρα οι πολίτες αποδοκιμάζουν δημοσίως τα στελέχη της. Ένταση επικράτησε στο Αγρίνιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση και πολιτών που τον αποδοκίμασαν και υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση σε καφετέρια της πόλης. Μεγάλη μείωση σημειώνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής από το 10,8 στο 6,8% σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα