Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Εξάλλου, το απόγευμα οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν νέο τετ α τετ με τον κ. Στουρνάρα, ενώ την Κυριακή θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό. Σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να συναντηθούν και με τον πρόεδρο
της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της συγχώνευσης ΕΤΕ-Eurobank, αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών ότι η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο Μανιτάκη, διαφωνεί με τις πολλές δόσεις για την εξόφληση χρεών, αλλά και για τις αντιρρήσεις στη συγχώνευση ΕΤΕ- Eurobank.

Η Κομισιόν διαψεύδει τις φήμες περί βέτο στο συγκεκριμένο τραπεζικό deal. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, δήλωσε σήμερα ότι από πλευράς τρόικας δεν έχει τεθεί κάποιου είδος "βέτο" στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν σήμερα συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η διαδικασία της οποίας βρίσκεται στην τελική της φάση. Επίσης, θα υπάρχουν συναντήσεις με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, για το ίδιο θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα