Η φαλάκρα σχετίζεται με την καρδιοπάθεια

Όσοι άντρες έχουν φαλάκρα είναι πιθανόν να έχουν περισσότερα προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με έρευνα Ιαπώνων ερευνητών, που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open. Για την έρευνα εξετάστηκαν 37.000 ανθρώπους και προέκυψε ότι οι φαλακροί άντρες είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες να έχουν στεφανιαία νόσο. Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι ο κίνδυνος ήταν χαμηλότερος σε σχέση με το κάπνισμα ή την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τόκυο «πάτησαν» σε προηγούμενες έρευνες σχετικά με τη σχέση μεταξύ απώλειας μαλλιών και προβλημάτων καρδιάς. Στο τέλος της έρευνας, έδειξαν ότι τα μαλλιά που αραίωναν

στην κορυφή σχετίζονταν με στεφανιαία νόσο. Αυτό παρατηρήθηκε μετά την προσαρμογή για άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως ηλικία και οικογενειακό ιστορικό. Ωστόσο η οπισθοχώρηση της γραμμής των μαλλιών δεν φάνηκε να επηρεάζει τον κίνδυνο.

Ο Tomohide Yamada του πανεπιστημίου του Τόκιο δήλωσε ότι ανακάλυψε σημαντική αν και μέτρια σχέση μεταξύ της φαλάκρας τουλάχιστον στην κορυφή του κεφαλιού και του κινδύνου στεφανιαίας νόσου, ενώ τόνισε ότι πιο νέοι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού θα πρέπει να εστιάσουν στη βελτίωση του τρόπου ζωής για να εξασφαλίσουν ότι κρατούν υγιή την καρδιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα