Στον ΑΘΗΝΑ984 για το Φεστιβάλ ''Legalize it''

Με αφορμή το Φεστιβάλ «Legalize It», η εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη, παρουσίασε σήμερα απόψεις πολιτών, για την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης.

* Παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ «Legalize It», τόνισαν στη δημοσιογράφο του σταθμού μας, Μάγδα Μπουλούκου:

«Πιστεύω ότι είναι υποκριτικό σε μια κοινωνία που ζούμε, η οποία δίνει σε όλους μας υπερβολικά πολλά βλαβερά πράγματα, σε βαθμό πολύ δυνατότερο από τη μαριχουάνα, να απαγορεύει κάτι τέτοιο, για λόγους τους οποίους δεν μπορώ να κατανοήσω».

«Το να απαγορεύεται από το νόμο δεν έχει κανένα
νόημα, δεν λειτουργεί. Ίσως και να είμαι και λίγο υπέρ, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν είναι χημικό. Δηλαδή, είναι φυτό και ο καθένας θα μπορούσε να το έχει στο σπίτι του και να το καλλιεργεί, αν θέλει».

«Είναι καλό να ενημερώνεται ο κόσμος. Σίγουρα οι απαγορεύσεις κάνουν τον κόσμο να πηγαίνει "στα τυφλά" και να νομίζει, ότι είναι κάτι απαραίτητα κακό».

* Γιώργος Οικονομόπουλος, νευρολόγος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής:

«Το φεστιβάλ γίνεται με στόχο να προωθήσει τη λεγόμενη πολιτική μείωσης της βλάβης, πάνω στα ναρκωτικά. Οι βλάβες δεν είναι μόνο στην υγεία. Είναι και στην κοινωνία. Η αυξημένη εγκληματικότητα. Το 70% της εγκληματικότητας του δρόμου, είναι για να εξασφαλιστεί η δόση. Το 50% των κρατουμένων, σήμερα, είναι για υποθέσεις ναρκωτικών».

* Αχιλλέας Πεκλάρης, δημοσιογράφος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής:

«Το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτό το φεστιβάλ είναι η σωστή χρήση και όχι η κατάχρηση οποιασδήποτε ουσίας. Ο καθένας μας ξέρει, όταν πιει τέσσερα μπουκάλια ουίσκι, φάει ένα κουτί βούτυρο την ημέρα, για έξι μήνες, θα αρρωστήσει. Το ίδιο ισχύει και για την κάνναβη. Γι' αυτό, δεν έχει λογική η απαγόρευσή της».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα