Τον Φεβρουάριο η επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από αίτημα του δικηγόρου τους, η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις δικαίωνε. Οι 595 γυναίκες, που είχαν δικαιωθεί πρωτοδίκως, έκαναν ολονυχτία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου και παραμένουν. Εκεί διαδηλώνει αυτή την ώρα και η ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία

στο δημόσιο, μετά τη δικαστική απόφαση η οποία έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν -μεταξυ άλλων- εργαζόμενοι σε Υγεία, Παιδεία, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και πολεοδομίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε τις απολύσεις 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταξε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους. Ακολούθησε προσφυγή του ΥΠΟΙΚ στον Άρειο Πάγο ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου κάτι που έγινε δεκτό και ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Φωτοφραφικό υλικό: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα