ΗΠΑ: Επιδρομές κατά του Ισλαμικού κράτους

Ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών που βομβαρδίζονται θέσεις τους σε συριακό έδαφος. Νωρίτερα τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 70 αιχμαλωτίσθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι

επιτέθηκαν εναντίον βάσης του ιρακινού στρατού δυτικά της Βαγδάτης.

Στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τις αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν και αραβικά κράτη. Όπως ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς στις επιθέσεις στο πλευρό των αμερικανών συμμετείχαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Εν τω μεταξύ η πιθανότητα οι αμερικανικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμιστών και στη Συρία εκτός από το Ιράκ είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας αλλά και του Ιράν. Αλλά και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα