Στον απόηχο της αποπομπής

Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες το ραστιστικό tweet της Βούλας Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή της από την ελληνική αποστολή και τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ταυτόχρονα, ένα κύμα υποστήριξης διαμορφώνεται

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί διαφωνούν με την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. «Τέτοια σχόλια, την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω σου, δεν είναι αστεία», δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Μαρία Κουβέλη, η οποία μίλησε στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Εννέα με Δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη. «Λυπηρό γεγονός» χαρακτήρισε το ρατσιστικό σχόλιο της αθλήτριας ο Αχμέτ Μοαβία, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Μοαβία, «δεν είναι αστείο. Δύσκολα λέγεται κάτι τέτοιο δημόσια. Η ίδια ζήτησε δημόσια συγγνώμη και είπε ότι, δεν το πίστευε. Εγώ θέλω να πιστέψω πως είναι ειλικρινής, όμως το κλίμα είναι ρατσιστικό αυτήν την εποχή στην Ελλάδα ».

«Όταν από χείλη νέων ανθρώπων και δη αθλητών ακούμε τέτοια "αστεία" αυτό έχει άμεση επίπτωση στην κοινωνία. Αυτήν την εποχή ο διάχυτος ρατσισμός που δεν αποτυπώνεται σε πολιτική θέση, αποτελεί ανάχωμα στην ενταξιακή διαδικασία των μεταναστών», πρόσθεσε η κ. Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα