Η αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ για την Παπαχρήστου

Αίσθηση προκάλεσε το «κόψιμο» της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με το περιστατικό να σχολιάζεται από τα κορυφαία ΜΜΕ σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το δημοσίευμα
της «Ole» από την Αργεντινή στο οποίο γίνεται αναφορά στην ασθένεια του ιού του Νείλου (αναφερόταν στην δήλωση της αθλήτριας), επισημαίνοντας ότι από το συγκεκριμένο ιό στην Ελλάδα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, την ώρα που πέντε ακόμη αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αναλυτικά τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ:

Guardian: «Ένα τιτίβισμα έφερε αποβολή! Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή απέβαλλε την άλτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου εξαετίας του ρατσιστικού σχολίου στο Twitter, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

   
BBC: «Αποβλήθηκε από τους Αγώνες για `ρατσιστικό τιτίβισμα'. Το σχόλιό της στο twitter θεωρήθηκε ρατσιστικό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν αντίθετη στο εν λόγω σχόλιο που χλεύαζε Αφρικανούς μετανάστες και την υποστήριξη στο ακροδεξιό κόμμα που είναι ενάντια στο Ολυμπιακό πνεύμα».

Heraldsun: «Ελληνίδα άλτρια αποβάλλεται εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης εναντίον Αφρικανών και στήριξης σε ακροδεξιό κόμμα».

Globoesporte: «Ελληνίδα άλτρια έκανε ρατσιστικό σχόλιο στο twitter και αποβλήθηκε από τους Αγώνες του Λονδίνου».

AS: «Ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter, κόστισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

El Pais: «Ελληνίδα άλτρια αποκλείστηκε για ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter».

Τelegraph: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλλε την αθλήτρια για τα ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια στο Twitter. Έγινε η πρώτη αθλήτρια σε αυτούς τους Αγώνες που αποβάλλεται για το συγκεκριμένο λόγο.

Η Βρετανική Ολυμπιακή εκπρόσωπος Ντάριλ Σέιμπελ είπε πως κανένα από τα 542 μέλη της ομάδας της Βρετανίας δεν είχε κυρώσεις ή να δόθηκαν επίσημες προειδοποιήσεις για τυχόν τοποθετήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ESPN: «Οι τοποθετήσεις της Βούλας Παπαχρήστου στο twitter την έστειλαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων».

US Today: «Αθλήτρια εκδιώχθηκε από τους Ολυμπιακούς λόγω ενός σχολίου στο twitter. Οι Ολυμπιακοί του twitter μόλις άρχισαν και η Παπαχρήστου είναι το πρώτο θύμα. Η ΔΟΕ έχει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το τι μπορεί να πουν οι αθλητές στα social media. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση ενός αθλητή που αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

CNN: «Ελληνίδα αθλήτρια αποβλήθηκε από την Ολυμπιακή ομάδα για την ρατσιστική της επίθεση».

 
Keywords
Τυχαία Θέματα