Ο Φίλιπ Γκόρντον σε Ελλάδα και Τουρκία

Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία, πραγματοποιεί ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου.

Στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται, κατά τις συναντήσεις του με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Γκόρντον θα υπογραμμίσει την υποστήριξη
των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να πυροδοτηθεί οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθεί ένα μέλλον ευημερίας. Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Γκόρντον θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και δεξαμενών σκέψης.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις 29 Ιουλίου, ο κ. Γκόρντον θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσει το φάσμα των διμερών και διεθνών θεμάτων. Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και επίσης θα παραστεί σε δείπνο του δήμου στην περιοχή Uskudar.

Στο μεταξύ, ο κ. Γκόρντον είχε επισκεφθεί την Κύπρο στις 12 και 13 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα