Στον «αέρα» η ΕΔΤ

Το αργότερο ως αύριο θα αρχίσει η εκπομπή προγράμματος από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, τον μεταβατικό φορέα που εμφανίστηκε στις 8 το πρωί στις οθόνες στη θέση της ΕΡΤ, ύστερα από ένα μήνα μαύρου. Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν, αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, επιβεβαίωσε στον Αθήνα 9.84 ότι η εκπομπή του σήματος γίνεται από ιδιωτικό στούντιο, χωρίς να έχει προηγηθεί

διαγωνισμός, γεγονός που πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ενώ αίσθηση προκαλεί η απουσία της λέξης ραδιοφωνία από τον τίτλο του νέου φορέα.

«Φτηνή τηλεπειρατεία» χρεώνουν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μεαφορμή το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, που από τις 8 το πρωίεκπέμπει στη θέση της ΕΡΤ. Σεσχετική τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για κακέκτυπο όνομα και παράνομο μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών. «Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι νεκρή και έσπευσαν να σκυλεύσουν το σώμα της, διαμοιράζοντας μεταδόσεις, συχνότητες, υλικό και τη "Ραδιοτηλεόραση"», υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

«Η πειρατική εκπομπή σήματος της υποτιθέμενης Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης συνιστά κορύφωση της παρανομίας που διαπράττεται εδώ και εβδομάδες εκ μέρους της κυβέρνησης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπουτου ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τον Φώτη Κουβέλη που είπε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ οργανώθηκε από το περιβάλλον Σαμαρά, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Το ΚΚΕ καταδικάζει ως «απαράδεκτη την κίνηση της κυβέρνησης να εκπέμψει το μεταβατικό πρόγραμμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό στούντιο».





Keywords
Τυχαία Θέματα