Δηλώσεις μετά την συνάντηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπ. Οικονομικών στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ. Αυτήν την ώρα οι δύο άντρες προβαίνουν σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση. Τον κ. Ντάισελμπλουμ υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Η πρώτη διερευνητική των προθέσεων, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό,

Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε μισή ώρα ενώ δεν ακολούθησαν δηλώσεις.

Δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός,είπε ο κ. Τσίπρας στον Ευρωπαίο αξιωματούχο και πρόσθεσε τη βούληση της κυβέρνησης για ένα σχέδιο αλλαγής πορείς χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο επισήμανε «δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα». Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «είμαστε δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, το οποίο εστιάζεται στην ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη-μέλη στο θέμα του χρέους, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του, και πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πρόσθεσε πως η Ελλάδα μπορεί να πάρει παράταση στο πρόγραμμα, μόνο εάν συνεχίσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις. «Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να λήξει ομαλά χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα», ανέφερε ο Μάρτιν Γιέγκερ.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, όμως δεν θα επιβάλλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα», πρόσθεσε, σχολιάζοντας και τη συνέντευξη Βαρουφάκη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δις ευρώ.

Η Ελλάδα θα βρεθεί - μεταξύ άλλων - και στο τραπέζι και του δείπνου, Μέρκελ - Ολάντ - Σουλτς στο Στρασβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα