Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα- Ντάισελμπλουμ

Mισή ώρα, διήρκησε η πρώτη διερευνητική των προθέσεων, συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κύριο Ντάισελμπλουμ, τον οποίο συνοδεύει ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Ακολουθεί συνάντηση των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον υπουργό

Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις σε λίγη ώρα.

Πάντως το Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του, και πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, προσθέτοντας πως η Ελλάδα μπορεί να πάρει παράταση στο πρόγραμμα, μόνο εάν συνεχίσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις. " Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να λήξει ομαλά χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα", ανέφερε ο Μάρτιν Γιέγκερ.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, όμως δεν θα επιβάλλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα", πρόσθεσε, σχολιάζοντας και τη συνέντευξη Βαρουφάκη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δις ευρώ.

Η Ελλάδα θα βρεθεί - μεταξύ άλλων - και στο τραπέζι και του δείπνου, Μέρκελ - Ολάντ - Σουλτς στο Στρασβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα