Στο κενό οι διεργασίες σύνθεσης της νέας κυβέρνησης

Τέλος στο κακοπαιγμένο έργο που κρατεί εδώ και τρεις ημέρες αναμένεται να δοθεί σήμερα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όσον αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τις πληροφορίες όμως να παραμένουν συγκεχυμένες και το πολιτικό σύστημα να σύρεται από τις εσωκομματικές ισορροπίες, προκαλώντας την μήνιν των Ευρωπαίων. Πηγές αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να γίνει σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο

θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του. Στη συνέχεια ο κ.Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και ακολούθως θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το θρίλερ πάντως γύρω από τις διεργασίες συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ, κι ενώ το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου φιγούραρε ως το επικρατέστερο, νέα δυστοκία έφερε στο προσκήνιο και άλλα ονόματα, όπως του Απόστολου Κακλαμάνη και του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά βγαίνοντας από τη Βουλή, διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Τη νύχτα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος του ανέφερε ότι επετεύχθη συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «θα είναι εύελπις».
Τελευταίο τηλεγράφημα του Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές των δύο μεγάλων κομμάτων, γράφει πως υπήρξε εμπλοκή στις συζητήσεις για τον κο Παπαδήμο και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές.

Στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, θέμα φαίνεται να έχει εγείρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε διαφορετική θέση όσον αφορά την υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, ενώ πληροφορίες τον έθεταν εκτός κυβέρνησης.

Γκρίνια και διαφορετικές τάσεις και στο στρατόπεδο της ΝΔ, με επίκεντρο τη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα