Εμπλοκή με Λουκά Παπαδήμο αναφέρει το Reuters

Το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως δεν θα ευωδοθεί, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, το οποίο, επικαλούμενο πηγές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, που όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρει ότι «Η υποψηφιότητα του Λ. Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα
που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)».

Τα πολιτικά κόμματα εξετάζουν το ενδεχόμενο άλλων επιλογών, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ακούγονται τα ονόματα του Φίλιπου Πετσάλνικου και του Απόστολου Κακλαμάνη. Ωστόσο και οι δύο πολιτικοί άνδρες διεύψευσαν τις εν λόγω αναφορές.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέμεινε μέχρι αργά χθες το βράδυ στο γραφείο του στη Βουλή με τους στενούς του συνεργάτες, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Αθανασάκη.

Μέχρι αργά παρέμενε στην Βουλή και ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που τον έφεραν να έχει αποδεχτεί πρόταση να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Παπανδρέου μέχρι το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα