Το μεσημέρι ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα ανακοινωθεί τελικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά και το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται μέχρι σήμερα το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του. Στη συνέχεια ο κ.Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή

όσων επιθυμούν και ακολούθως θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται ότι «παγώνει» καθώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συμφωνούσαν νωρίτερα αργά το βράδυ στο πρόσωπο του, ωστόσο, στη συνέχεια προέκυψε δυστοκία και ακούστηκαν ονόματα άλλων πολιτικών προσώπων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου.
Συζητήθηκαν εκτός του Παπαδήμου, και άλλα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού κυρίως παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο όνομα που έπεσε στο τραπέζι για επόμενος πρωθυπουργός ήταν αυτό του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, κάτι που διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ο ίδιος! Tο όνομα του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ακούστηκε επίσης για νέος πρωθυπουργός.

Η ανεξήγητη έως επικίνδυνη καθυστέρηση στο να δοθεί λύση για κυβέρνηση συνεργασίας έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους και φέρεται να αποθρασύνει τους εχθρούς αυτής της λύσης. 

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα