Στο επίκεντρο ανεργία και ΦΠΑ στην εστίαση

Η ανεργία και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρουσία και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς
παρουσίασε εκτενώς τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα και να είναι τα κοινοτικά προγράμματα όσο το δυνατόν πιο εμπροσθοβαρή.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στη συνάντηση που, όπως είπε, έγινε σε καλό κλίμα, «ετέθη και το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι για την ελληνική πλευρά επείγουν η προώθηση των προγραμμάτων κατά της ανεργίας, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η, πάσει θυσία, αποφυγή λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι πρέπει να αντικατασταθεί πλέον το χαράτσι στα ακίνητα από τον ενιαίο φόρο και αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, και στο επικείμενο για πολλούς «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά και τη ρήτρα βαθύτερης ύφεσης.

Αυτή την ώρα, υπάρχει κατ' ιδίαν συνάντηση Στουρνάρα - Ντάισελμπλουμ, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα