«Ο Προμηθέας δεσμώτης»

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος ως «Προμηθέας» στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε επιμέλεια παρουσίασης του Κώστα Καζάκου
Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσιάζει, την Δευτέρα, την όπερα του Παναγιώτη Καρούσου «Ο Προμηθέας δεσμώτης», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, τηλ. 210.3625.520 - 210.3636.144), βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση
Ιωάννη Γρυπάρη.
Είσοδος Ελεύθερη
Επιμέλεια παρουσίασης Κώστας Καζάκος.Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος. Ιώ: Ελένη Μπούκη - Αγιομυργιανάκη, σοπράνο. Βία / Αθηνά: Φωτεινή Αθανασάκη, μέτζο. Ωκεανός / Ερμής: ΧρήστοςΔεληζώνας, τενόρος. Μουσική διεύθυνση στο πιάνο: Βιβή Κλεισούρα. ΣτάθηςΜαυρομμάτης, σαξόφωνο. Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ.

Ο μεγάλος μας θεατράνθρωπος Κώστας Καζάκος κατά την διάρκειατων προβών του Προμηθέα είπε ότι το έργο επιβάλει το τραγούδι: «όταν ερμήνευσατον ρόλο του Προμηθέα ήθελα να κατέβω από τον βράχο και συνεπαρμένος από τονλυρισμό του Αισχύλου να τραγουδήσω τον ρόλο».

Πρόσφατα ο ταλαντούχος μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλοςερμήνευσε εκπληκτικά το ρόλο του Προμηθέα στο δημοτικό θέατρο Χαλκίδας.

Ηόπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, το 2004, και παιζότανκατά διαστήματα στα γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, στα αγγλικά, με πρωταγωνιστές της Οπερας της Ν. Υόρκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman. Στην Ελλάδα ο «Προμηθέας» παίχθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χολαργού, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην αίθουσασυναυλιών «Παρνασσός», στην Παλαιά Βουλή, στο θέατρο «Βεάκειο» και στονπολυχώρο του Δήμου Αθηναίων. Ο διακεκριμένος Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, έχει βραβευτεί από την ΟμοσπονδιακήΚυβέρνηση του Καναδά, και την κυβέρνηση του Κεμπέκ για την προσφορά τουστην τέχνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα