Στο επίκεντρο αμυντικά θέματα

Συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται το απόγευμα, η διήμερη άτυπη συνάντηση των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής των χωρών μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα αμυντικά θέματα της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε., με έμφαση στην εφαρμογή των συναφών συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, θα συζητηθούν και θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ , στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας,

ενόψει μάλιστα και της αποστολής στρατιωτικής Δύναμης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Χθες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της Αμυντικής Βιομηχανίας στην προοπτική της δημιουργίας, μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η άτυπη συνάντηση των Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής διεξάγεται κάθε εξάμηνο στα πλαίσια της προετοιμασίας της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας, η οποία φέτος, θα διεξαχθεί στις 20 - 21 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση των συμπερασμάτων των εργασιών αυτής της άτυπης συνάντησης.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Αναζητήσεις
amyntika themata
Τυχαία Θέματα