Στις φλόγες η Κερατέα

Σε εξαιρετικά μεγάλο μέτωπο με πολλαπλές εστίες εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, που εκδηλώθηκε αρχικά στη Δροσιά Κερατέας νωρίς το μεσημέρι και επεκτάθηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, προς Παλαιά Φώκαια και Ανάβυσσο, ενώ απείλησε τους οικισμούς   Σιντερινι, Καταφύγι και Καμάριζα.  Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους, καθώς και στην εκκένωση του Κωνσταντινοπούλειου Γηροκομείου στην Παλαιά Φώκαια.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Παναγιώτης Λεβαντής κατήγγειλε στον Αθήνα

984 πως δεν υπάρχουν επαρκή μέσα και πως εξαιτίας των εναλλαγών του αέρα είναι δύσκολη η κατάσβεση από αέρος. Έχει εκκενωθεί ο οικισμός της Σιντερίνας ενώ η φωτιά έχει φτάσει στη θάλασσα. Ο ίδιος με τους κατοίκους πασχίζουν να διασώσουν δασική έκταση από Πεύκο που έχει καεί ξανά το 1985.

Η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές. Η Φωτιά καίει σε ένα μέτωπο 10 χιλιόμετρων και οι εναλλαγές του αέρα σε συνδυασμό με τον πυκνό καπνό κάνουν πολύ δύσκολες εώς αδύνατες τις πτήσεις εναερίων μέσων.

Ο Πέτρος Φιλίππου δήμαρχος Σαρωνικού είπε στον Αθήνα 984, οτι η φωτιά περνάει μέσα από τα σπίτια αλλά αυτό που προέχει είναι η μετακίνηση των ατόμων προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες.

Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών πυροσβεστών στην επιχείρηση διάσωσης των κατοίκων που απειλούνται άμεσα..

«Δίνουμε μεγάλη μάχη υπό αντίξοες συνθήκες» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας από το μέτωπο της φωτιάς και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επιφυλακή όλη η πυροσβεστική δύναμη του λεκανοπεδίου.

Προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα