ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Αμείλικτη για μια ακόμη φορά η Μέρκελ, που την παραμονή των εκλογών «κουνώντας» το δάκτυλο στην Ελλάδα είπε: «Οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ, την ΕΚΤ

και το ΔΝΤ. Υπογράμμισε δε ότι: «Αυτός είναι ο λόγος, που είναι τόσο σπουδαίο, οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».

Την ίδια στάση διατηρεί και στενός συνεργάτης της Μέρκελ, ο οποίος είπε: «Εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα, τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι μόνον θέμα χρόνου».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω Βουλή, δεν δυσκολεύτηκε να εξηγήσει ότι: «Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

Τέλος, επαναλαμβάνοντας τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ότι: «Στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», για να καταλήξει ότι: «Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα