Στήριξη στην Ελλάδα για παραμονή στο ευρώ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Merkel θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, με την αλληλεγγύη να παρέχεται εάν η Αθήνα κάνει τις δικές της προσπάθειες να ξεπεράσει την κρίση χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπός της σήμερα.Ο Steffen Seibert υποστήριξε ότι η Merkel δεν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Εσωτερικών,
ο οποίος το Σαββατοκύριακο έγινε το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ενθάρρυνε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο Hans-Peter Friedrich δήλωσε πως θα ήταν ευκολότερο για την Αθήνα να γίνει πιο ανταγωνιστική εκτός ευρωζώνης.

«Δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, υποστηρίζει πλήρως την κίνηση η οποία θα αποφασιστεί σήμερα στην κάτω Βουλή της Bundestag, και αυτή ήταν πάντα η θέση της», δήλωσε ο Seibert στους δημοσιογράφους.

«Το θέμα είναι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης από τη μια πλευρά και τις τεράστιες προσπάθειες της Ελλάδα από την άλλη. Αυτή είναι η τακτική, περί αυτού πρόκειται το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε ο ίδιος.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα