Κούλουμα στην Αθήνα με δυσκολίες και κακοκαιρία

Πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά χωρίς μουσική και χορό, καθώς ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων εξαιτίας της κακοκαιρίας περίμεναν όσους Αθηναίους ανηφόρησαν προς το λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουν τα κούλουμα. Στου Φιλοπάππου βρέθηκε  νωρίτερα ο Δήμαρχος Αθηναίων.  «Εμείς είμαστε εδώ με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, μπορεί να είναι κακός ο καιρός, αλλά εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεν θα το βάλουμε κάτω, θα περάσουμε καλά και έχουμε πολύ ωραία παραδοσιακά εδέσματα» είπε ο κ. Καμίνης
ευχόμενος Χρόνια Πολλά σε όλους. Παραδοσιακό γλέντι έχει στήσει ο δήμος Αθηναίων και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους.

Λόγω της κακοκαιρίας, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πάρκο Τρίτση και στη Φιλοθέη ακυρώθηκαν. Θα πραγματοποιηθούν μεν, αλλά σε εσωτερικό χώρο, οι εκδηλώσεις του δήμου Πειραιά στη Φρεαττύδα. 
Έως στις δύο μετά το μεσημέρι θα μείνει ανοικτή η Βαρβάκειος Αγορά, όπου η κίνηση των καταναλωτών για τα απαραίτητα του σαρακοστιανού τραπεζιού είναι από νωρίς το πρωί ιδιαίτερα αυξημένη. Στις τιμές, ο ταραμάς διατίθεται από 5.5 έως 19 ευρώ το κιλό, τα οστρακοειδή 4 με 5 ευρώ, οι γαρίδες 5 με 15 ευρώ, και τα χταπόδια έως 16.80 ευρώ το κιλό.

Μεγάλες ουρές, από νωρίς το πρωί, στο παραδοσιακό χαλβαδοποιείο «Κοσμίδης» στη Δραπετσώνα για την προμήθεια του χειροποίητου εδέσματος.
Ανοιχτοί ως τις πέντε το απόγευμα θα είναι οι φούρνοι για την πατροπαράδοτη λαγάνα. Η τιμή της φέτος κυμαίνεται από 2,5 έως 3 ευρώ το κιλό.  
Keywords
Τυχαία Θέματα