Στην «ατζέντα» η μείωση του ΕΦΚ

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15 με 20%, και νέα ρύθμιση για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το δημόσιο, προωθεί το οικονομικό επιτελείο στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πάντως πρόσθεσε πως η συζήτηση αυτή
θα ανοίξει υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα δημόσια οικονομικά και θα εφαρμόζονται οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο στέλεχος επισήμανε τον κίνδυνο για την πορεία του προγράμματος από την αποστασιοποίηση ορισμένων υπουργών από αυτά που έχουν συμφωνήσει οι προκάτοχοι τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν αρχίσουν οι αναστολές σε διάφορα θέματα όπως η διαθεσιμότητα, τότε η διαπραγμάτευση για τους φόρους θα ζορίσει».

Εν τω μεταξύ, διαψεύδουν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών και του Μεγάρου Μαξίμου τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Την ίδια ώρα με διαβεβαιώσεις προς την πλευρά των δανειστών ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, για τη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup.
Keywords
Τυχαία Θέματα