Σε «σχιζοφρένεια» η Κομισιόν

Επιβεβαιώσε το υπουργείο Εργασίας την ύπαρξη προβλήματος ως προς τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την απασχόληση μελών περίπου 400.000 οικογενειών, χωρίς έναν εργαζόμενο. Με ανακοίνωση τους τα υπ. Εργασίας και Ανάπτυξης υπογραμμίζουν πως συνεργάζονται για τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων ώστε το πρόγραμμα να κριθεί επιλέξιμο, με βάση τις προυποθέσεις που θέτει το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο. Την έκπληξή του γι τις ενστάσεις της Κομισιόν εξέφρασε με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ

Ηλίας Κικίλιας, αφού όπως είπε, είναι ήδη νόμος του κράτους και ψηφίστηκε στο μεσοπρόθεσμο.

Υπενθυμίζεται πως στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα ενίσχυσης περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, καθώς, η Κομισιόν απέρριψε τη χρηματοδότησή του. Η ΕΕ εκτιμά ότι το πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί κοινωφελείς δράσεις. Πηγές του υπουργείου Εργασίας παραδέχονται την ύπαρξη εμπλοκής, προσθέτοντας ωστόσο ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα αναζητηθεί η νομική φόρμουλα ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Η απόφαση αυτή μοιάζει ακατανόητη, σε μια χώρα που είναι ήδη πρωταθλήτρια στην ανεργία της Ευρωζώνης, και οι δανειστές συμφωνούν ότι 400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο, δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Η απόφαση έρχεται μετά την παρέμβαση Ολάντ που θεωρεί ότι η ανεργία είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ευρώπη και ενώ ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, πρότεινε σήμερα η επόμενη σύνοδο κορυφής να είναι αφιερωμένη στην ανεργία.

Εν τω μεταξύ, τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2012, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Οι οφειλέτες θα μπορούν να εξοφλούν έως και σε 100 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα