Σκληρή πολιτική λιτότητας

Την άποψη ότι, η οικονομική ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στη δημιουργία δημόσιου χρέους θα οδηγούσε την Ευρώπη στην εποχή έναρξης της κρίσης, διατύπωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία... Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μας έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης. Δεν το θέλουμε, δεν θα το κάνουμε», δήλωσε υπό τα χειροκροτήματα βουλευτών.

Κατά την ομιλία της στην κάτω Βουλή
κατά την οποία η κ. Μέρκελ εξέθεσε τις θέσεις της ενόψει της Συνόδου Κορυφής της «Ομάδας των 8» στις ΗΠΑ στις 18 και 19 Μαΐου, τόνισε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα έχει σημαντική θέση στις συνομιλίες, κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα «επόμενα μέτρα» δημοσιονομικής ανάταξης, καθώς και «τα μέτρα ανάπτυξης», που συζητούνται σήμερα στην Ευρώπη. Όπως είπε, «είναι οι δύο άξονες της στρατηγικής μας στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως θεωρεί σημαντικό ο καθένας να αποδεχθεί την ιδέα ότι «η έξοδος από την κρίση θα είναι μία μακρά διαδικασία» και ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως «μία καταστροφική υπερχρέωση και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Η επίλυση των προβλημάτων αυτών «δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα