Σκληραίνει η κόντρα Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη να τον χαρακτηρίζει «προβοκάτορα» εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του δικαστικού σώματος και να ζητά την παραίτησή του. Ο υπουργός επέμεινε και σήμερα στις δηλώσεις του περί εθελοτυφλίας ορισμένων δικαστών και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για βαθύτατα συκοφαντικές και υβριστικές εκφράσεις εις βάρος του.

Κάλεσε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ

να υποβάλλει εις βάρος του πρόταση μομφής, ώστε να έχει η Ολομέλεια τον τελικό λόγο.

Στις αιχμές Δένδια κατά των δικαστικών αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο. «Το να κρίνω άλλον Υπουργό δεν το κάνω ποτέ και δεν θα το κάνω. Ο κύριος Δένδιας έχει μια ειδική ευαισθησία για το χώρο», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ζήτησε ωστόσο να μην υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης από μέλη της Κυβέρνησης.

Οι βουλευτές πάντως του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας με δημοσιογράφους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για πρόταση μομφής. Από την Επιτροπή αποχώρησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στο περιθώριο της σκληρής αντιπαράθεσης, σημειώθηκε προσωπική κόντρα μεταξύ του υπουργού και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη.

Στο περιθώριο της συζήτησης ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι αρνείται να συναντηθεί προσωπικά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του έχει ζητήσει, γιατί, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να γίνει δεκτός από εμένα, όποιος ισχυρίζεται ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει ή να εκτελεστεί ή να έχει την τύχη του Καντάφι».

Διαμάχη και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έχει δεχθεί επιθέσεις και από τα δύο πολιτικά άκρα και τόνισε πως επομένως είναι βέβαιο ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Όσο για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ας σταματήσει πρώτα τους βουλευτές του να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς αντιπάλους και μετά να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναφέρονταν σε τοποθέτηση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα