Διώξεις σε στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας, τον Κωνσταντίνο Μαρφέτα και την Ασπασία Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση εις βάρος του δημοσίου, για την υπόθεση τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, μετά από παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.

Επίσης σε βάρος μόνο του κυρίου Γεωργίου,

ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση. Η ανάκριση θα διενεργηθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς.

«Οι λόγοι που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της και την έξοδο από αυτήν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ένα ακόμη «σενάριο συνωμοσίας» αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Α. Γεωργίου ο οποίος κατηγορείται για αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα