Σήμερα το αίτημα της δίμηνης παράτασης

Την ίδια ώρα τη χορήγηση δίμηνης παράτασης στο ισχύον πρόγραμμα της Ελλάδας ενέκρινε το Eurogroup. Σήμερα, η Ελλάδα θα υποβάλει και τυπικά με επιστολή το αίτημα της δίμηνης παράτασης αλλά και για τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής ενώ επίσης σήμερα αναμένεται η επάνοδος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με στόχο την εκταμίευση της

τελευταίας δόσης των 1,8 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν την ταχεία και πλήρη εφαρμογή όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με στόχο την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης. Στην ανακοίνωση χαιρετίστηκαν οι πρόσφατες θετικές μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η πρόοδος που έχει σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκκρεμή ζητήματα της πέμπτης αξιολόγησης. Στο αίτημα θα υπάρχει από την Ελλάδα η επαναβεβαίωση των δεσμεύσεών της για την υλοποίηση των ενεργειών του προγράμματος. Οι λεπτομέρειες που θα διέπουν τη γραμμή και ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας, κατά τη διάρκεια της δίμηνης παράτασης. Η οποιαδήποτε απόφαση για τη γραμμή θα ληφθεί αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του παρόντος προγράμματος αν αυτό ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο.

Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, κατά πάσα πιθανότητα, θα επισκεφθεί την Αθήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα