Σερβία: Μέτρα για το παράνομο εμπόριο

Δράση αναλαμβάνει η Κυβέρνηση της Σερβίας για την πάταξη των κυκλωμάτων, που δρουν στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου και προϊόντων καπνού.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίβιτσα Ντάσιτς, με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών πετρελαίου και καπνού, εκφράστηκε η βούληση της κυβέρνησης για μεγαλύτερη ενεργοποίηση και αποτελεσματικότητα των μηχανισμών
πάταξης του παράνομου εμπορίου και των ρυθμιστικών αρχών, για την εφαρμογή των κανόνων που διέπουν την επιχειρηματική αγορά στις εν λόγω βιομηχανίες.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεκσάνταρ Βούτσιτς και ο υπουργός Οικονομικών Λαζάρ Κρστιτς, επισημάνθηκε η ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες περιορισμού της παραοικονομίας και προστασίας της αγοράς. Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων αρχών στη διαδικασία των ελέγχων, ήτοι των τελωνειακών, φορολογικών, εποπτικών, διωκτικών αρχών και του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν δράση οργανωμένων κυκλωμάτων εγκλήματος στο παράνομο εμπόριο στην κατηγορία προϊόντων πετρελαίου και καπνού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της συνάντησης οι ετήσιες απώλειες κρατικών εσόδων από τη παράνομη αυτή δραστηριότητα ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

«Βούληση της Σερβικής Κυβέρνησης είναι να ξεριζώσουμε την γκρίζα οικονομία και το παράνομο εμπόριο, και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομαλής αγοράς. Οι αρμόδιοι φορείς θα αναλάβουν μία ισχυρή και συντονισμένη δράση, με στόχο να ενταθούν οι έλεγχοι και να αλλάξουν οι κανονισμοί, έτσι ώστε να μπορέσει να εισαχθεί μία αυστηρότερη πολιτική επιβολής ποινών και οι νομικές διατάξεις να εφαρμόζονται με συνέπεια», ανέφερε ο Σέρβος πρωθυπουργός προς τους εκπροσώπους των βιομηχανιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα