Ρήγας: Ο καλύτερος να πάρει τον τίτλο

Ο Κώστας Ρήγας είναι ο άνθρωπος πίσω από κάθε ζήτημα που αφορά τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα. Με τεράστια εμπειρία στο ενεργητικό του, αλλά και αρκετά παράπονα από την πλευρά των ομάδων που θεωρούν ότι αδικούνται, ο Έλληνας αξιωματούχος της διοργανώτριας αρχής είναι το πρόσωπο, το οποίο επικαλούνται οι πάντες σε θέματα της επιλογής και της απόδοσης των διαιτητών.

Γίνεται πάντα πολύς λόγος για τη διαιτησία, ειδικά σε δοργανώσεις όπως το Φάιναλ Φορ..

"Οι διαιτητές είναι πάντα στο επίκεντρο, ενώ εμείς θέλουμε
να τους απομακρύνουμε από αυτό. Άλλοι πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα: εκείνοι που προσφέρουν το θέαμα, παίκτες και προπονητές. Οι διαιτητές πρέπει να περνούν απαρατήρητοι". Μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού υπήρξαν παράπονα για τη διαιτησία από τον Πιανιτζάνι...

"Γνώμη του είναι. Οι διαιτητές δεν παίζουν ούτε για τον Παναθηναϊκό ούτε για τη Σιενα, αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους που βλέπουν το ματς απο την τηλεόραση και αποδίδουν δικαιοσύνη εκεί που πρέπει. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Ακόμα και οι Ιταλοί μου είπαν ότι η διαιτησία ήταν εξαιρετική. Αν ο προπονητής τη Σιένα πρέπει να δικαιολογήσει κάτι για δικούς του λόγους, ας το κάνει. Όπως το κάνουν όλοι κατά καιρούς. Τα εύκολα θύματα ειναι οι διαιτητές."

Ο δικός σας ρόλος ποιος είναι;"Είμαι αποκλειστικά αρμόδιος για την επιλογή, την εκπαίδευση, την παρατήρηση, τον ορισμό και την τιμωρία των διαιτητών, αν χρειαστεί. Δεν είμαι υπεύθυνος να σφυρίζω στον αγωνιστικό χώρο."Είστε ευχαριστημένος από τη διαιτησία στη φετινή διοργάνωση;"Εξαιρετικά. Οι εντυπώσεις που έχουν όλα τα σωματεία ήταν πολύ καλές από το επίπεδο της διατησίας και την πρόοδο που σημείωσαν οι διαιτητές. Αυτό μου λένε κάθε φορά. Φέτος, η διαιτησία ήταν καλύτερη και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν κάθε χρόνο μου λένε το ίδιο, είμαι ικανοποιημένος."

Πώς διαχειριζεστε τα παράπονα των ομάδων;


"Είμαι 45 χρόνια σ'αυτό τον χώρο. Ξέρω τι προσπαθούν να επιτύχουν οι ομάδες. Θέλουν να δημιουργούν την ατμόσφαιρα για το επόμενο παιχνίδι. Οι διαιτητές όμως δεν ενδιαφέρονται για το τι γράφεται στα μέσα ενημέρωσης. Μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με συγκεκριμένα κριτήρια και συμπεριφορά. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ, όχι σε "χρωματισμένους" οπαδικά. Αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν. Θέλουμε οι διαιτητές να είναι αδέκαστοι δικαστές."


Μια πρόβλεψη για τον τελικό;

"όλα ηταν ανοιχτά πριν το Φάιναλ Φορ. Όλες οι ομάδες είχαν τις ίδιες πιθανοτητες να παιξουν στον τελικό και να πάρουν τον τίτλο. Το ίδιο ισχύει και για αύριο. Είναι ένα παιχνίδι, όπου όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θα αμειφθεί. Αυτή είναι και η ευχή όλων μας. Ο καλύτερος να πάρει τον τίτλο."BAΡΚΕΛΩΝΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ-Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα