«Να αφήσουν τη χώρα μας, ήσυχη και ήρεμη»

Για δεύτερη φορά σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε από τη Λευκάδα ότι «δεν υπήρξαν ούτε συνωμοσίες ούτε προειλημμένες αποφάσεις», διαψεύδοντας και πάλι κατηγορηματικά τις χθεσινές φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Νωρίτερα, από το Μεγανήσι, μίλησε για προβοκάτσια και ανεύθυνους που έσπειραν το φόβο, με στόχο τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας. Ο κύριος Παπανδρέου
διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο και κάλεσε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, να αφήσουν τη χώρα μας, ήσυχη και ήρεμη. Όπως υπογράμμισε “διαχειριζόμαστε το χρέος και το έλλειμμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κινήσεις όπως οι χθεσινές, με τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, έχουν μόνο αυτόν τον στόχο”.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, απέδωσε τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο σε πρωτοβουλία της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ. Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι η συνάντηση αφορούσε τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και με δεδομένο ότι στην προηγούμενη σύνοδο της ομάδας των 20 στην Ουάσιγκτον η Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο διεξοδικών συζητήσεων, προσκλήθηκε ο κύριος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για τη σημερινή κατάσταση.

Διάψευση και από τον επίτροπο, Όλι Ρεν, που μέσω εκπροσώπου του, ανέφερε πως η χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο δεν επρόκειτο για " συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα", ενώ χαρακτήρισε "ψευδή και κακόβουλα" τα δημοσιεύματα για πιθανή αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ .
Σε ανάλογη δήλωση, ότι δεν επρόκειτο για συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα, προέβη στο Γαλλικό πρακτορείο και πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση. 

Τις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προκάλεσε ηλεκτρονικό δημοσίευμα του Σπίγκελ, με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Η ιστοσελίδα επανέρχεται σήμερα σε χαμηλότερους τόνους, επισημαίνοντας πως στο επόμενο Eurogroup στις 16 Μαΐου το θέμα της Ελλάδας θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Προηγούμενη  είδηση εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα