Ρεκόρ συμμετοχών

Με τη συμμετοχή 10.000 συνολικά αθλητών σε όλες τις διαδρομές αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος ημιμαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή, 31 Μαρτίου, με εκκίνηση στις 9 το πρωί.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι διαδρομές.

Το σημαντικότερο στοιχείο που προέκυψε είναι η αυξημένη συμμετοχή,

καθώς μέσα σε λίγες μόνο μέρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 3.600 αθλητές. Ο αριθμός αυτός αφορά τόσο τη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων όσο και αυτή των 5 χιλιομέτρων. Αμφότερες οι διαδρομές, αλλά και εκείνες των 3 χιλιομέτρων και των 600 μέτρων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και αθλητές Special Olympics θα έχουν ως αφετηρία την Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα επί της λεωφόρου Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο. Η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο θα δοθεί στις 9, για τα 3 χιλιόμετρα στις 9:10, για τα 600 μέτρα στις 10:45 και για τα 5 χιλιόμετρα στις 11:45.

Ο αριθμός των δρομέων αναμένεται να αγγίξει τις 10.000 στο σύνολο, με όριο τις 3.000 συμμετοχές στον ημιμαραθώνιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέχρι τις 18 Μαρτίου μέσω του σάιτ www.athinahalfmarathon.gr, για τον ημιμαραθώνιο και τα 5 χιλιόμετρα. Για τη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων, οι εγγραφές θα γίνονται από σήμερα και μέχρι τις 26 Μαρτίου σε επτά γυμναστήρια του Δήμου. Μακροπρόθεσμος στόχος της διοργάνωσης, όπως τόνισαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ- που συνδιοργανώνει το γεγονός- Κώστας Παναγόπουλος, αλλά και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, είναι να καταστεί θεσμός και πόλος έλξης για αθλητές απ'όλον τον κόσμο, ώστε η Αθήνα να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ως διεθνής τουριστικός προορισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα