Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την Παιδεία

Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την Παιδεία, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει η ΝΔ. Από τους 252 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 145 και κατά 107.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίζεται επί των άρθρων, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, τόνισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι προς όφελος της μαθησιακής διδασκαλίας.

H αντικατάσταση μίας ώρας λογοτεχνίας, με μία ώρα ιστορίας κοινωνικών επιστημών και η ένταξη στη λίστα των πρότυπων σχολείων του γυμνασίου

της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, περιλαμβάνονται στις αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα προσμετράται στην υποψηφιότητα των εκπαιδευτικών για τη θέση του διευθυντή στα πειραματικά, η κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού.

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο έκανε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι γυρνάει την παιδεία στη δεκαετία του 80, ενώ υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία από την Μαριέττα Γιανάκου και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Εν τω μεταξύ, την απόσυρση της τροπολογίας για την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ζήτησε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, σε αντίθετη περίπτωση όπως είπε το κόμμα της θα την καταψηφίσει.

Να μην αποσύρει την τροπολογία, ζήτησε από τη κυβέρνηση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι δεν κάνουμε αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη ώρα για ένα σημαντικό θέμα και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα την ψηφίσει.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε και η ΝΔ, όπως τόνισε η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή διοργανώνει απόψε στις 8.30, η επιτροπή "Παιδεία 2015" που αντιτίθεται στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα