Βελτιώθηκε το κλίμα, όχι η ουσία των συνομιλιών

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα πως παρόλο που το κλίμα στις συνομιλίες με την Ελλάδα έχει βελτιωθεί, αυτό δεν συνοδεύεται από ανάλογη πρόοδο σε ζητήματα ουσίας. Όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Ecofin στις Βρυξέλλες "Αναφορικά με τα ζητήματα, η πρόοδος στις συνομιλίες δεν είναι συγκρίσιμη με τη βελτίωση της

ατμόσφαιρας". Οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σετεχνικό και πολιτικό επίπεδο, είπε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.Υπενθυμίζεται ότι το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης,που συνεδρίασαν χθες, αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, αλλά την ίδια στιγμή τόνιζε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα θέματα τα οποία παραμένουν ανοικτά.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Γνωρίζουμε την περιπλοκότητα της κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με το πρόβλημα της ρευστότητας και είναι ένα από τα θέματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα