Πρόβλημα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Κενό στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που ενδέχεται να οδηγήσει και σε ανατροπή του οικονομικού σχεδιασμού, αφήνει το ναυάγιο στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, μετά την υπαναχώρηση της ρωσικής Γκαζπρομ. Η Ρωσική εταιρία δεν υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά σημειώνοντας πως δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η εταιρεία. Η κυβέρνηση

πλέον προσανατολίζεται σε νέο διαγωνισμό, ωστόσο πλέον απομακρύνεται επικίνδυνα ο στόχος για έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.


Εν μέσω των φημών, εν τω μεταξύ, για διπλωματική εμπλοκή και προσκόμματα από την Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία ανάμειξή της στο θέμα.

Απέρριψε τα σενάρια που θέλουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εμπόδισαν τη συμφωνία με τη Gazprom ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, εκτιμώντας ότι η ρωσική εταιρία ήθελε μέσω Ελλάδας να σπάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και να μπει στην αγορά, προσδοκώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα έκαναν τα στραβά μάτια, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας

Ωστόσο, gια παρέμβαση της Κομισιόν στην οποία επέρριψε την ευθύνη για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ μίλησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, πριν από λίγο στο ΜΕΓΚΑ.

Για ένα ακόμα πλήγμα στο «προβληματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» της Ελλάδας μετά το «ναυάγιο» με τη ΔΕΠΑ, μιλά ο Guardian που περιγράφει τον κρατικό προμηθευτή φυσικού αερίου ως το πετράδι στο στέμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα