Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,

ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. «Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί να γίνει η σύσκεψη, αλλά και μερίδα μέσων ενημέρωσης για χάιδεμα της Χρυσής Αυγής.

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζήτησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ούτε κωλυσιεργία, ούτε άρνηση, αλλά ένα κοινό πολιτικό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί ο προωθούμενος εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι υπέρτατο καθήκον μου να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, πάντως κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, τόνιζαν ότι στην παρούσα στιγμή είναι άκαιρη, η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών.

«Εάν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα