Παραιτήσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ, με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή. Την παραίτηση τους υπέβαλαν δύο ανώτατοι αξιωματικοί, με αφορμή υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα,

οι οποίοι δεν παρενέβησαν ως όφειλαν όταν μέλη της οργάνωσης εμφανίστηκαν με ρόπαλα. Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, υποστράτηγο Απόστολος Κασκάνης.

Την ίδια ώρα, μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Τους πρώτους μάρτυρες καλεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της έρευνας που σχετίζεται με τις 32 περιπτώσεις του φακέλου Δένδια για τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα ξεκινήσει από δημοσιογράφους που έχουν πάρει κατά καιρούς συνεντεύξεις από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στόχος της Εισαγγελίας να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα για να στοιχειοθετηθεί το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.



Keywords
Τυχαία Θέματα