Πρόταση νόμου για «κόκκινα» δάνεια

Κατατέθηκε, πριν από λίγο, στη Βουλή η πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» δάνεια που αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, η

πρόταση νόμου, προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, στις οποίες ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου της Αξιωματικής Αντιπολίτευση, τα προτεινόμενα μέτρα αποτελούν ένα πρώτο δείγμα γραφής της δέσμευσης για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στον σκληρότερο πυρήνα της, δηλαδή την εσωτερική υποτίμηση, την φτωχοποίηση, την άλωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την εξαθλίωση και την καταρράκωση του ηθικού των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα