Προς έγκριση η απελευθέρωση των ταξί

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ό,τι αφορά την έκδοση νέων αδειών ταξί ορίζεται συντελεστής που θα συνδέεται με πληθυσμιακά αλλά και περιβαλλοντικά κριτήρια και θα μπορεί να μεταβάλλεται από τους περιφερειάρχες. Το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει έκδοση νέων αδειών στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι άδειες
θα μεταβιβάζονται ελεύθερα με την καταβολή φόρου που θα ανέρχεται σε ποσοστό ύψους 20% επί της υπεραξίας στα κίτρινα ταξί, καθώς θα θεωρούνται ειδικά περιουσιακά στοιχεία. Άδειες θα δίνονται, ωστόσο, για ταξί επτά και εννέα θέσεων, με την τιμή της άδειας να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το διοικητικό κόστος.

Εν τω μεταξύ, δεν χρειάζονται, τελικά ταξιτζήδες στην Αυστραλία όπως αναφέρει η πρεσβεία της στη χώρα μας. «Το επάγγελμα των αυτοκινητιστών οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας» τόνισε η πρεσβεία της Αυστραλίας, λίγες μέρες μετά την ευφορία που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα για προσφορά εργασίας σε Έλληνες αυτοκινητιστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα