Προκηρύχθηκαν τα ελληνικά βραβεία Unesco

Προκηρύχθηκαν και φέτος -για έβδομο συνεχόμενο έτος- τα βραβεία L'ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, στο πλαίσιο του ομώνυμου διεθνούς θεσμού που αποσκοπεί στην προβολή και την ενίσχυση του επιστημονικού έργου των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου 2012.

Τα τρία ελληνικά Βραβεία Επιστημονικής Έρευνας, αξίας 10.000 ευρώ το καθένα, θα απονεμηθούν σε Ελληνίδες επιστήμονες στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών

Επιστημών. Οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 38 ετών, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών και δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής, συνοδευόμενη από βιογραφικό, θα γίνεται στη Γραμματεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO (Ακαδημίας 3, 100 27 Αθήνα, 210 3682396-7), η οποία και θα τα προωθήσει στην επταμελή κριτική επιτροπή.

Τα Διεθνή Βραβεία "L'ORΕAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη" θεσπίστηκαν διεθνώς το 1998, δίνοντας κίνητρα και πρότυπα σε περισσότερες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιστημών. Στην Ελλάδα, από το 2006 που θεσμοθετήθηκαν τα αντίστοιχα ελληνικά Βραβεία L'OREAL-UNESCO, έχουν βραβευτεί 17 ερευνήτριες. Παγκοσμίως έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα 1.292 γυναίκες από 106 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα