Προκαταρκτική για την επίθεση

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. Ζήτησε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπισθούν οι δράστες.

Δηλώσεις περί της επίθεσης κατά του Δημάρχου Αθηναίων

Για στοχοποίησή του Δημάρχου Αθηναίων από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ κάνει λόγο το γραφείο τύπου του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος

χθες το βράδυ προπηλακίστηκε έξω από τη Κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας.

«Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος έχει την πολιτική ευθύνη για αυτά που γίνονται. Με στοχοποίησε στην ΚΕΔΕ», δήλωσε στον Αθήνα 9.84ο κ. Καμίνης.

«Έχουμε καταγγείλει με τον πιο ευθύ τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, γιατί θεωρούμε ότι είναι προβοκατόρικη» επέμεινε από την πλευρά του, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ. «Μόνο ανόητοι θα είμαστε να δημιουργήσουμε επεισόδια όταν η ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των δήμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλασόπουλος, αναφέροντας ότι υπήρχε οργανωμένη ομάδα στην είσοδο της ΚΕΔΕ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για μερίδα εργαζόμενων τουςοποίους εκφράζει η Χρυσή Αυγή.

Σε«προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών», αναφέρεται η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Δημάρχου αναφέρει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης,

Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Την επίθεση εναντίον του δημάρχου καταδικάζει και η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να αναζητήσει τους ενόχους, "οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο".

Φασιστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Σε ανακοίνωσή του, και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός καταδικάζει με δριμύ τρόπο την επίθεση κατά του κ. Καμίνη και σημειώνει ότι «τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ' ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση του λαού μας». Οκ. Σγουρός ζητά να παρέμβει «η ελληνική δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως» ώστε οι υπαίτιοι «να οδηγηθούν ενώπιων της».

Keywords
Τυχαία Θέματα